Partners in crime...

Perspectief leer- werkbedrijven

Een begrip in Haarlem. Misschien niet direct voor iedereen, maar ken je Restaurant de Ripper, of de Kloosterkeuken? Wel eens van bouwbedrijf de Adriaan gehoord of misschien ben je wel eens op de scheepswerf de Chinook in IJmuiden geweest? Ook het Groenbedrijf is er één. Allemaal leer- werkbedrijven van perspectief. En A Small Education nu ook.

Perspectief biedt jongeren vanaf 15 jaar, die in het reguliere onderwijs uitvallen door welke omstandigheid dan ook, een kans om het leven weer op de rit te krijgen.

Ga naar de site van Perspectief voor meer informatie!

Mafico

Mafico is een import- en distributiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de muziek- en foto-videobranche. Mafico heeft een vernieuwde en jonge blik op de distributie en import met een gemotiveerd en deskundig team. Mafico bestaat uit jonge doch ervaren, gepassioneerde gitaristen, drummers, cinematografen, fotografen en studio/audio engineers. Door de zeer veelzijdige achtergrond ondersteunt Mafico haar dealers, waar A Small Gang er dus één van is, en haar eindgebruikers. 

Wij zijn met Mafico een samenwerking aangegaan, waardoor we nu een verkooppunt zijn geworden van onder andere de Rødecaster. Dus wil je op jouw school of voor jouw werk een Podcaststudio bouwen, wij kunnen je adviseren en goedkoper aan de mooiste materialen helpen!

Lees meer

Volta Talentcentrum

Volta is een talentcentrum opgericht in 2017. Bij Volta kunnen kinderen en jongeren hun talenten ontdekken en ontplooien. Ieder kind doet dat op zijn eigen manier en niveau. Zij spelen in op wat kinderen kunnen, kunnen leren en waar ze plezier in hebben.

Door middel van workshops, lessen en themadagen kunnen kinderen bij ons aan de slag met allerlei onderwerpen op het gebied van wetenschap, technologie en ICT. Het maken van een technisch product staat daarbij centraal. Dat product mogen kinderen aan het eind mee naar huis nemen. Want leren is op zich al leuk, maar als je tijdens het leren ook nog iets maakt, waar je wat aan hebt, dat is natuurlijk helemaal cool! En je kan het aan iedereen laten zien. Zoals een spiraalspel bijvoorbeeld. Of een nachtlampje.

Samen met Denny van Volta brainstormen wij over wat goede plannen zijn binnen het begeleiden van kinderen en jongeren. Ook bieden wij aan alle onderwijzers nascholing aan die garanderen dat je een leuke technische creatieve les kan geven in je klas, en het geleerde duurzaam kan inzetten zodat het onderwijs vorgoed een beetje verbetert;)

Lino Metaalwaren

Sinds 1935 heeft Lino Metaalwaren zich als bedrijf gespecialiseerd in het produceren van scharnieren op maat voor de industrie. Daarnaast ontwikkelen en fabriceren zij metaalwaren in vele afmetingen en materialen die geschikt zijn voor alle takken van industrie. Om hun markt breder te kunnen bedienen maken zij inmiddels ook maatwerk voor licht constructiewerk en hebben ze onze eigen ontwerp lijn. En ze hebben hun eigen Fiberlasermachine gebouwd. En wij mogen, met onze A Small Gang studenten daar minicursusjes doen!

Bovendien is een deel van onze werkplaats gefinancierd door deze lieve mensen met een hart voor sociaal ondernemen.

Lees meer

Triple ThreaT

Gestart als jongereninitiatief is Triple ThreaT inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste jongerencommunities van Haarlem. Door activiteiten te organiseren op het gebied van sport (voornamelijk dans en basketbal) en deze te verbinden met passie en cultuur weet Triple ThreaT haar doelgroep, de Schalkwijkse jongeren, goed te bereiken. Triple ThreaT biedt behalve aansprekende activiteiten een compleet traject waarin jongeren kunnen doorgroeien van deelnemer tot gecertificeerde vrijwilligers en volwaardig lid van de organisatie. En laten wij, A Small Gang nou de handen ineen slaan met deze toffe mensen, om daar workshops te organiseren, en zo de olievlek van toffe dingen die door jongeren in Haarlem gecreëerd worden te gaan uitsmeren...Hou ons in de gaten!

Lees hier meer over Triple ThreaT

Patronaat

Hét poppodium van Haarlem. Wie kent het niet. En wie zou er niet supertrots zijn om samen te mogen werken met deze mensen. 

Wij mogen behalve loopbaanorientatiebezoekjes

Lees meer

Lijkt het jou ook interessant om met ons en onze studenten te werken? Laten we een keer koffie drinken en de mogelijkheden bespreken!