Partners in crime...

Perspectief leer- werkbedrijven

Een begrip in Haarlem. Misschien niet direct voor iedereen, maar ken je Restaurant de Ripper, of de Kloosterkeuken? Wel eens van bouwbedrijf de Adriaan gehoord of misschien ben je wel eens op de scheepswerf de Chinook in IJmuiden geweest? Ook het Groenbedrijf is er één. Allemaal leer- werkbedrijven van perspectief. En A Small Education nu ook.

Perspectief biedt jongeren vanaf 15 jaar, die in het reguliere onderwijs uitvallen door welke omstandigheid dan ook, een kans om het leven weer op de rit te krijgen.

Mafico

Mafico is een import- en distributiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de muziek- en foto-videobranche. Mafico heeft een vernieuwde en jonge blik op de distributie en import met een gemotiveerd en deskundig team. Mafico bestaat uit jonge doch ervaren, gepassioneerde gitaristen, drummers, cinematografen, fotografen en studio/audio engineers. Door de zeer veelzijdige achtergrond ondersteunt Mafico haar dealers, waar A Small Gang er dus één van is, en haar eindgebruikers. 

Wij zijn met Mafico een samenwerking aangegaan, waardoor we nu een verkooppunt zijn geworden van onder andere de Rødecaster. Dus wil je op jouw school of voor jouw werk een Podcaststudio bouwen, wij kunnen je adviseren en goedkoper aan de mooiste materialen helpen!

Lees meer

Patronaat

Hét poppodium van Haarlem. Wie kent het niet. En wie zou er niet supertrots zijn om samen te mogen werken met deze mensen. 

Sterker nog. Een van onze studenten gaat binnenkort meelopen met Frits. De man van het licht in het Patronaat. Stel je voor, je bent 16, en mag helpen lichten te programmeren en shows meemaken, maar dan vanachter de lichttafel! 

Lees hier meer over het Patronaat

Volta Talentcentrum

Volta is een talentcentrum opgericht in 2017. Bij Volta kunnen kinderen en jongeren hun talenten ontdekken en ontplooien. Ieder kind doet dat op zijn eigen manier en niveau. Zij spelen in op wat kinderen kunnen, kunnen leren en waar ze plezier in hebben.

Door middel van workshops, lessen en themadagen kunnen kinderen bij ons aan de slag met allerlei onderwerpen op het gebied van wetenschap, technologie en ICT. Het maken van een technisch product staat daarbij centraal. Dat product mogen kinderen aan het eind mee naar huis nemen. Want leren is op zich al leuk, maar als je tijdens het leren ook nog iets maakt, waar je wat aan hebt, dat is natuurlijk helemaal cool! En je kan het aan iedereen laten zien. Zoals een spiraalspel bijvoorbeeld. Of een nachtlampje.

Samen met Denny van Volta brainstormen wij over wat goede plannen zijn binnen het begeleiden van kinderen en jongeren. Ook bieden wij aan alle onderwijzers nascholing aan die garanderen dat je een leuke technische creatieve les kan geven in je klas, en het geleerde duurzaam kan inzetten zodat het onderwijs vorgoed een beetje verbetert;)

Hart Haarlem

Hart staat voor cultuuronderwijs dat inspireert en kinderen een onvergetelijke ervaring biedt. Hart Cultuur in School adviseert, bemiddelt en verzorgt diverse programma’s op scholen in de regio Zuid-Kennemerland. We organiseren het CultuurMenu voor 89 basisscholen in samenwerking met diverse culturele partners. Daarnaast bieden we voor het primair onderwijs CultuurKeus, MuziekLab en programma’s op maat. Voor het voortgezet onderwijs organiseren we naast workshops en programma’s op maat het Haarlems Interscholair Tournooi (HIT). Bij Kenniscentrum Cultuuronderwijs Haarlem (KCH) kunnen scholen, schoolbesturen en cultuuraanbieders terecht voor scholing en advies over hun cultuurbeleid. 

En natuurlijk staan wij, A Small Gang Education in hun bestand. Zie onze workshop pagina, je kunt ons direct, maar ook via Hart boeken. Het mooie is, dat zij ook wel vaak goeie subsidietips hebben! 

Lees hier meer over Hart Haarlem in je School

Vrotech en in het bijzonder:

Elias van Vrotech

Vrotech is het bedrijf waar je moet zijn als je voor onderwijs een lasersnijder nodig hebt. Wat denkt Elias met je mee. Hij begrijpt dat er geen geld is en denkt net zo lang mee tot er een oplossing en een lasersnijder is die bij je past. 

Ook kregen we van hem allemaal software, waaronder een cursus Lasersnijden en graveren, die zo fijn werkt, dat zelfs Sandra het nu kan ;)

Vrotech werkt met geweldige installateurs. Bij ons kwam er één, die niet wegging voor Job, onze student precies wist hoe de lasersnijder werkte! Wat een held!

Lees hier meer over Vrotech

Team Unlimited

Deze allerliefste mensen op de wereld hadden eens de allerbeste fotostudio in Midden-Nederland. Daar zitten ze nog steeds, maar ze vinden renoveren ook zo leuk, en dan vooral in Duitsland. Dus gingen ze hun studio een beetje uitdunnen en verkochten wat lampen op marktplaats. Ken je Jorn? Ja precies, hij erop af! Ze raakten in gesprek en Dick en Anne waren zo gecharmeerd van ons project dat ze zeiden: Kom maar langs met een vrachtwagen. Geen grapje. Kent iemand dat enorm gave zeilstatief in de studio? Nou die was van Dick en Anne. En nog veel meer van onze spullen. Gouden mensen. 

Dus heb je nog iets speciaals te renoveren? Bel ze!

Lees hier meer over Team Unlimited

Intos

INTOS is dé full service specialist voor interieurafbouw en inrichting van gebouwen in binnen- en buitenland. Met hun jarenlange kennis en ervaring, kunnen zij kwalitatieve en complexe projecten van begin tot eind realiseren. Zij ontwikkelen, engineeren, produceren en installeren interieurs en meubels. 

Samen met intos denken we na over projecten die hun restmateriaal (de mooiste hout en kunststof soorten) nog een leven kunnen geven. We testen uit wat allemaal lasergesneden en lasergegrafeerd kan worden en mogen dus van het restmateriaal gebruik maken!

Intos is voor ons een groot voorbeeld van een creatieve werkplek, en hopen ook dat er ooit een student met hart voor hout en maken hier werkervaring wil opdoen. 

Lees hier meer over INTOS

H.A.M.E.R

De Stichting van Haerlems Bodem

Haerlems Bodem van Dennis Cup volgen we natuurlijk allemaal op Social Media. Veel mensen kennen Haerlems Bodem dan ook alleen als online media platform, maar ze zijn inmiddels veel meer dan dat. Sinds de oprichting in 2012 is Haerlems Bodem uitgegroeid tot een organisatie waarbij vrijwilligers hun creativiteit de vrije loop mogen laten en ze graag samenwerken met sociale, maatschappelijke en culturele instellingen.

Eén ding dat ze belangrijk vinden is om Haarlemmers op een positieve manier in beweging te krijgen, oftewel om impact te maken. Dit doen we onder andere door middel van co-creatie of door het – kosteloos of tegen een gereduceerd tarief – ondersteunen van niet commerciële projecten die zichtbaarheid kunnen gebruiken. Het ondersteunen van deze zinvolle projecten doen we vanuit Stichting HAerlems MEdia Revolutie. Deze projecten worden ondersteund door bijdragen uit subsidies en fondsen.

En natuurlijk helpen wij Haerlems Bodem graag met dit toffe initiatief, en zijn zij zo lief om onze gemaakte content, bijvoorbeeld die voor restaurant de Kloosterkeuken even te promoten!

Lees meer over Haerlems Bodem op hun social impact pagina

Film en toneelschuur Haarlem

Heleen, van de afdeling educatie van dit geweldige cultuurhuis in Haarlem, is diverse keren bij ons op de koffie geweest. Samen denken we na over Filmonderwijs in Haarlem. De filmschuur doet al een heleboel op dit gebied, neem nou Shoot your Shot! De filmschuur koppelt ons aan (basis)scholen die een tof filmproject willen doen. Niet een tijdelijk kort programma, maar iets wat blijvende indruk nalaat en wat er voor kan zorgen dat Film een meer vaste plek op het rooster krijgt. Zowel beschouwend als makend!

De Toneelschuur helpt ons door mee te denken over materiaal wat wij misschien voor producties kunnen gebruiken. Zo hoeven zij niets weg te gooien en wij niets te kopen, lekker circulair ;)


Lees hier meer over de Film en Toneelschuur

Lino Metaalwaren

Sinds 1935 heeft Lino Metaalwaren zich als bedrijf gespecialiseerd in het produceren van scharnieren op maat voor de industrie. Daarnaast ontwikkelen en fabriceren zij metaalwaren in vele afmetingen en materialen die geschikt zijn voor alle takken van industrie. Om hun markt breder te kunnen bedienen maken zij inmiddels ook maatwerk voor licht constructiewerk en hebben ze onze eigen ontwerp lijn. En ze hebben hun eigen Fiberlasermachine gebouwd. En wij mogen, met onze A Small Gang studenten daar minicursusjes doen!

Bovendien is een deel van onze werkplaats gefinancierd door deze lieve mensen met een hart voor sociaal ondernemen. Onze mooie bandschuurmachine, de kolomboor en de lintzaag hebben we van hun gekregen! Dank jullie wel voor het helpen opstarten!

Lees meer

Triple ThreaT

Gestart als jongereninitiatief is Triple ThreaT inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste jongerencommunities van Haarlem. Door activiteiten te organiseren op het gebied van sport (voornamelijk dans en basketbal) en deze te verbinden met passie en cultuur weet Triple ThreaT haar doelgroep, de Schalkwijkse jongeren, goed te bereiken. Triple ThreaT biedt behalve aansprekende activiteiten een compleet traject waarin jongeren kunnen doorgroeien van deelnemer tot gecertificeerde vrijwilligers en volwaardig lid van de organisatie. En laten wij, A Small Gang nou de handen ineen slaan met deze toffe mensen, om daar workshops te organiseren, en zo de olievlek van toffe dingen die door jongeren in Haarlem gecreëerd worden te gaan uitsmeren...Hou ons in de gaten!

Lees hier meer over Triple ThreaT

Lijkt het jou ook interessant om met ons en onze studenten te werken? Laten we een keer koffie drinken en de mogelijkheden bespreken!